čtvrtek 11. října 2007

Frekvence 1 aktivuje nové programové prvky. Zaútočí i díky „andílkům“na čelné pozice poslechovosti?

Dopravní problémy, zácpy a policejní hlídky ad. patří k velmi žádaným informacím v dnešních rádiích. Některá rádia jsou dnes kombinací hudby a právě těchto zpráv, obojí oblíbené… Dosud se některé rozhlasové stanice tomuto prvku s ohledem na svůj programový a posluchačský profil vyhýbaly. Soutěžení vede postupně k používání podobných prvků na všech podobně zacílených stanicích. V poslední době jsem zaznamenal zapojení dopravního zpravodajství například na Frekvenci 1, kde dosud tyto zprávy nebyly obvyklé. F1, která časem klesla z 2. na třetí místo v žebříčku poslechovosti (v roce 2005 dokonce byla na 1.místě), zvolila formu „andílků“.


„A co se děje u vás na silnicích? Řeknou vám naši Andílci Frekvence1 – holky za volantem. Co se děje u vás na silnicích? Volejte 257 01234“

http://www.frekvence1.cz/cs/lide_show/porady/porad_1.shtml

Dodatek(ČTK):

Na webové televizi, kterou na svých internetových stránkách po internetových rádiích nedávno spustila celoplošná rozhlasová stanice Frekvence 1, budou návštěvníci moci sledovat i pořady, které rádio zpracovává nejen zvukem, ale i obrazem. ČTK to dnes řekl programový ředitel rádia Miroslav Škoda. V současnosti jsou na internetové televizi zatím k dispozici jen hudební klipy.
"Naše pořady typu Pressklub už upravené po střihu budou k dispozici v archivu," vysvětlil Škoda a dodal, že daný pořad budou moci uživatelé internetu sledovat i online v době jeho natáčení. Tuto službu Frekvence 1 nabízí v současnosti jen pro zvukové pořady...
V internetové nabídce je nově i rádio Retro disco zaměřené na největší hity 70. a 80. let.
Skupina Lagerdere, pod níž kromě Frekvence 1 spadá i Evropa 2, hudební internetová rádia spustila letos v lednu....Pražské Rádio City dvě internetové stanice zprovoznilo letos v březnu, regionální rádio Blaník v září.
Na internetu lze nalézt desítky stanic vysílajících pouze prostřednictvím sítě. Například na adrese www.abradio.cz je podle aktuálního údaje tohoto serveru možné poslouchat 145 stanic včetně těch vysílajících v éteru i na FM vlnách.

Žádné komentáře: