úterý 11. září 2007

Jeden z operátorů údajně požaduje konec analogu až v roce 2014

Takováto informace s odkazem na dopis jednoho z hlavních operátorů digitálních sítí se dnes objevila ve Sněmovně. Zatím nebyl zmíněný dopis zveřejněn, ale v každém případě se očekává , že ve středu na jednání kulturního výboru se věc vyjasní a zpřesní. Na jednání by měli přijít i zástupci operátorů a situaci při výstavbě digitálních sítí a termíny pro realizaci více upřesnit. Jednání podvýboru pro mediální legislativu doporučilo pro další schvalování některé drobné úpravy digi novely a jednání dalších komisí a výboru budou dále pokračovat v průběhu středy. S příblížením finálních jednání ve výborech se postupně objevují další nové náměty na úpravy , některé poměrně radikální.

Dnešní Sněmovna byla pak také ve znamení mnoha jednání, mezi návštěvníky byli velmi často vidět zástupci telekomunikačních operátorů i mnoha televizí, což jen prokazuje, že jde o důležitou věc. V Praze jsou v těchto také zástupci odborných sekcí Evropské komise, kteří jednají o 13.zprávě o implementaci regulačních pravidel a předpisového rámce pro oblast el.komunikací.

1 komentář:

kubisek78 řekl(a)...

Tipuji španělskou chřipku. DVB-T totiž ohrozí ten jejich šmejd Kyslík TV a budou moci o 2 roky déle nakecávat důchodcům, že musí přejít na Kyslík TV, jinak přijdou o televizi.