čtvrtek 27. září 2007

intenzivní lobby až do finále...

V zákulisí Sněmovny je hodně napilno, neboť do finálního hlasování o digitální novele zbývá jen několik hodin. Jedním z atraktivních lobbistických témat posledních hodin je kromě úpravy podílu reklamy na ČT (kde je hned několik návrhů) opět očištění licence TV Prima na úkor zbývajících televizí bez dalšího řešení. Nejde o nic nového, neboť toto bylo jedním z hlavních témat i při minulé novele, tehdy většinově odmítnuté. Zástupkyně poslaneckého klubu KSČM dnes novinářům sdělila, že jde o původní plán poslankyně KDU Šojdrové, která jej nakonec na plénu nepředložila, neboť klub KSČM byl rychlejší. Nešlo tedy o původní návrh poslance KSČM Bičíka z výboru ( komisí stejně jako návrh poslankně KDU odmítnutý) , ale o text jiný, který je podle denního tisku připravován předsedkyní klubu KDU ("...radící se – jak řekla – i s exministrem kultury Talířem..(současným nám. min.kultury a aktuálně novým favorizovaným kandidátem na hejtmana v krajských volbách za rok) .

Dalším frekeventovaným tématem je tzv. must carry" , přesněji a správněji rozšíření tzv. nejnižší programové nabídky. diksuze se díky načtení jen některých pozměň. návrhů již omezuje jen na ně.

S ohledem na shodu na závěrečném hlasování dnes večer se již brzy dozvíme výsledek a bude možné vrhnout se na řešení dalších neméně důležitých problémů při přechodu na digitání vysílání. Věřme, že už půjde více o technické a provozní problémy. A těch rozhodně není a nebud málo.

Žádné komentáře: