čtvrtek 20. září 2007

Zahraniční média o DIGI v ČR: ČR je první ze Střední a Vých.Evropy, kde se analog v části země již vypnul

Zahraniční elektronická média zaujala v posledních dnech a týdnech z české digitalizace zejména aktivita Radiokomunikací a jejich medializované návrhy na další odklad vypnutí analogu proti všem dosavadním plánům, které by reagovalo nejen na výhrady provozně-technického rázu, ale svými důsledky by mělo samozřejmě hned řadu dalších významných (pozitivních/negativních) důsledků na základní prvky nové digitální novely včetně kompenzačních licencí a mnoho dalšího... Současně ale většina zahraničních zpravodajů zdůrazňuje finále projednávání novely v parlamentu jako zásadně pozitivní krok. Součástí prakticky všech zpráv je již běžně informace o tom, že ČR je první země ve střední a Východní Evropě, kde došlo na části území k úplnému vypnutí analogu a kde se vysílá digitálně.

Titulek z Broadband TV NEWS "Debata o termínu vypnutí pokračuje" - ohlas na stanovisko Radiokomunikací (z části různými formami promítnuto i v některých návrzích změn zákona) http://www.broadbandtvnews.com/today/?p=2141

Dod.
Z poslední pražské konference zahraničních expertů o digitalizaci ve střední Evropě:
CME eyes expansionPosted in Central and East Europe, Newsline by Chris Dziadul on September 18th, 2007, 6:59 pmDigital TV CEE, PRAGUE. CME is currently looking for TV station investment opportunities in Russia, Poland, Hungary, Bulgaria, Serbia and Turkey, according to the company’s executive VP Marina Williams. It is also exploring the production sector in Russia, as this would provide synergies with Ukraine, where CME is already present through the national station Studio 1+1 and channels 1+1 International, Kino and Citi. Williams added that new media is becoming increasingly important for CME, with the company set to invest a total of $10 million (€7.2 million) across its six markets in CEE this year.

Žádné komentáře: