čtvrtek 20. září 2007

Další nekonečná rozhlasová anabáze podle „starého“ mediálního zákona pokračuje.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání v návaznosti na poslední rozhodnutí správních a soudních orgánů podle všeho zřejmě v nějaké formě obnoví a dokončí řízení v dlouhotrvající a právně složité věci rozhlasového vysílání z vysílače Benešov - Kozmice 89,3 MHz/5kW (velmi silný výkon a územní rozsah…) , které je až na krátkodobé výjimky na počátku „hluché“ od roku 2002. Od té doby se v souladu s platným zákonem řeší peripetie kolem koloběhu soudních řízení, rozhodnutí soudů a rozhodnutí RRTV a další opakování nekonečné anabáze. Zřejmě ani po dalším , zřejmě ještě letošním rozhodnutí regulátora, nelze v souladu se zákonem vyloučit nějaké další soudní přezkumy ( a odvolání se atd.). Kauza je pro nezasvěcené poměrně složitá, ale v případě tendrů na rozhlasové licence (kromě LŘ z roku 2004 na digitální televize jiné soutěže než pro rádia neprobíhají) je zřejmé, že v rámci celkové revize mediálního zákona v příštím roce je na pořadu dne zamyslet se i nad rozhlasovou branží.

Podrobný vývoj prvních let kauzy je na www.radiotv.cz zaznamenáván, například zde... Stručně pak dále například rok 2004 , rok 2005 , rok 2006 a zde nebo tady.

Více podrobností a další lze najít třeba zde: http://limonadovyjoe.cz/joe/index.php

...................................

P.S. "jsou ale i výjimky: Beat jde od listopadu na jih ( a dále…?)
Jižní Čechy budou oživeny vysíláním rádia BEAT nejen přes i-net, ale i z éteru :-)

Radiotv.cz : "...Spoustu agendy přidává Radě pro rozhlasové a televizní vysílání také společnost Broadcast Media s.r.o. provozující Radio Beat. Poté, co získala první vysílač na Moravě, vrátily se na stůl RRTV další čtyři žádosti o územní rozšíření pokrytí. Jedná se o kmitočty Benešov 96,9 MHz/200W, Pardubice - Polabiny 107,8 MHz/100W, Jablonec nad Nisou 94,5 MHz/100W a Plzeň - centrum 97,5 MHz/100W. O tyto kmitočty Beat žádal již koncem loňského roku, ale díky půlročnímu moratoriu ČTÚ na koordinace nových kmitočtů, byly zkoordinovány až nyní. Jak RadioTV potvrdil Martin Hroch z Radio Investments, Radio Beat již dostala výzvu RRTV k doplnění žádostí. "Hlavní úsilí ovšem nyní soustřeďujeme na České Budějovice, kde jsme zvítězili v licenčním řízení. Byli bychom rádi, kdybychom Beat v jižních Čechách spustili v listopadu," dodal Hroch..." (P.S. jedno z mála nezpochybněných LŘ)

Na okraj jeden nález z archivu...i o digitalizaci TV


Žádné komentáře: