sobota 1. září 2007

Domažlice : První "Den poté"

Média jsou důsledná a nenechala si ujít ani dnešní reakce lidí na Domažlicku po vypnutí analogového televizního vysílání. Závěrečná informační vlna byla velmi intenzivní a opravdu mohlo zůstat jen velmi málo lidí vůči všem informacím odolných. Stejně jako v závěru před vypnutím přetrvávají spíše konkrétní specifické technické problémy při zapojení STB nebo využití dosavadních domácích antén. Domažlicko mělo určitě výhodu být prvním regionem, který si i tím vydobil značnou pozornost. A věřím, že se postupně podaří napravit problémy zejména v menších technicky problémových obcí v pohraničí, i tam kde již v době analogové byly velké propblémy odkládané často na příchod digitalizace. A věřím , že to bude i společný postup, který v řadě případů na Domažlicku pomohl stav zlepšit. Moje osobní i rodinné kontakty na Domažlicko potvrzují poměrně klidnou náladu, dnešní den byl využit zejména opozdilci, kteří tak nějak doufali, že se jim vypnutí vyhne...
Jen pro ilustraci připojuji také dnešní agenturní informaci o Finském vypnutí - pro srovnání. V mnoha diskuzích, např. na digizone.cz, zazněl požadavek na kompletní vypnutí hned na celém území ČR...

"...Česká televize od soboty zřídila nově divácké centrum. "Máme stovky reakcí, ale týkají se změny designu vysílání, ohledně digitalizace se ozvalo jen pár jedinců většinou s technickými dotazy," řekl mluvčí ČT Martin Krafl."

Digitalizace: Neviděli nic, tak šli tedy pro box

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=497583

Na Domažlicku shání digitální ´krabičky´
http://www.lidovky.cz/na-domazlicku-shani-digitalni-krabicky-dyq-/ln_domov.asp?c=A070901_161028_ln_domov_

Domažlicko se potýká s laděním digitálního vysílání
http://www.novinky.cz/domaci/domazlicko-se-potyka-s-ladenim-digitalniho-vysilani_121853_a65mj.html

A souhrn ve zprávách: Česká televize


a TV NOVA

A nakonec dnešní Finsko:
Finsko: Celá země přešla na digitální televizní vysílání
dnes 15:56
Všechny televizní kanály ve Finsku přešly dnes na digitální vysílání. Desítky tisíc domácností tak zůstaly dočasně bez příjmu televize, protože síť digitálních vysílačů nepokryje celé území státu; má se však postupně doplňovat, informovala dnes agentura AP. (zdroj: denik.cz)

Dod.1 Rakousko:
(Via digimedia.sk) – 22. októbra – sa analóg vypne vo Viedni, St. Pöltene a Eisenstadte. Tým sa za rok ukončí prechod switch-over vo všetkých hlavných mestách jednotlivých spolkových krajín v Rakúsku. Signál by mal byť dostupný pre tri štvrtiny populácie v krajine.

Žádné komentáře: