středa 12. září 2007

Středa ve znamení jedniček a nul

Středa navázala na jednání o digitální novele na úterním podvýboru a všem aktérům přinesla hned 2 dějství. Nejprve dopolední jednání kulturního výboru, které podrobnější projednávání návrhů k vládní předloze přesunulo na odpolední mediální komisi . Ta pak při velké shodě v čase po obědě umožnila čas na jejich podávání do středy 19.9. do 12 hodin. Hlavním tématem dopoledne ale byla informace o návrhu na posun termínu vypnutí analogu ze strany Radiokomunikací a.s. Původní úterní interní zpráva tak byla zpřístupněna i širší veřejnosti a vytvořila hned řadu zákulisních spekulací. Ostatně těch je nyní v souvislosti s podáváním pozměňovacích návrhů ze strany některých poslanců opravdu hodně. V mnohém to připomíná minulé projednávání zákona, jehož finálové nepřehledné hlasování si v kuloárech někteří aktéři s nedobrými vzpomínkami připoměli. Podobná je například i identita některých návrhů od více poslanců najednou, zřejmě tak, jak jim je zanechali lobbisté ( i letos s převahou vede již dříve opakovaně odmítnuté "očištění" licence TV Prima (předložení avizují zatím poslanci z klubu KSČM a z KDU), nyní však je "očištění" navíc výrazně rozšířené. Finále s návrhy proběhne na dokončení jednání komise ve středu 25.září těsně před jednáním pléna a především při druhém čtení. Je patrná snaha poslanců vypořádat návrh dostatečně rychle a dokončení projednávání novely dle původních plánů prakticky všech klubů v PSP.

Dnešní den plný digitálních témat pak večer úspěšně zakončili naši fotbalisté vítězstvím nad Iry v pravdě symbolické digitální podobě 1:0. Prostě středa plná jedniček a nul...:-)

Čtvrtek bude ve znamení Žofínského "ministerského" fóra na téma el.komunikací a také digitalizace (od 13,00)



P.S. V Ekvádoru plánují vytvoření ministerstva informatiky. Pro místní deník El Mercurio to potvrdil prezident Rafael Correa (zdroj:cellular news: http://www.cellularnews.com.br)

Žádné komentáře: