pondělí 22. září 2008

EP ve středu dopoledne o telekomunikačním balíčku

Evropský parlament bude ve středu 24.září na svém plenárním zasedání řešit a rozhodovat o dalším osudu tzv. telekomunikačního balíčku.


Telekomunikační balíček: Rozvoj komunikačních služeb v EU
Evropský parlament bude v návaznosti na rozpravu z minulého plenárního zasedání hlasovat o legislativním balíčku v oblasti telekomunikací. Návrh počítá mj. s celoevropskou koordinací a harmonizací radiového spektra, které podle EP občanům umožní lepší přístup k novým elektronickým službám, jako je širokopásmový internet. Poslanci kromě toho navrhují zřízení Evropského úřadu pro trh elektronických komunikací, který zajistí konsistentní provádění opatření v celé EU, a vyzývají k posílení investic do nové infrastruktury.

Telekomunikační balíček: lepší ochrana práv uživatelů
Souběžně se třemi výše uvedenými zprávami budou poslanci EP hlasovat také o návrhu směrnice o právech uživatelů týkajících se sítí a služeb elektronických komunikací. Tato nová legislativa by měla umožnit přístup k evropskému číslu pro tísňová volání 112 prostřednictvím elektronických komunikací, transparentnější informace o přístupu k internetu a o tarifech poskytovatelů služeb či přenositelnost čísla v případě změny operátora.

Žádné komentáře: