středa 19. prosince 2012

ČTÚ akreditoval další cenovou kalkulačku - Tarifon

Český telekomunikační úřad akreditoval další cenovou kalkulačku Tarifon . Ta srovnává nejen tarify a ceny předplacených karet mobilních telefonních služeb včetně mobilního přístupu k internetu, ale i pevné telefonní služby a ceny pevného přístupu k internetu u největších poskytovatelů.


Úřad uděluje tuto akreditaci a s ní spojené logo pouze těm kalkulačkám, které úspěšně projdou schvalovacím procesem. V něm ČTÚ spolu s nezávislým technickým auditorem posuzuje jejich funkčnost, dostupnost a přesnost výpočtu, ale i aktuálnost, komplexnost a transparentnost.

Informaci o nově akreditované cenové kalkulačce a vstup do cenové kalkulačky ČTÚ zveřejňuje na svých internetových stránkách v sekcích Ochrana spotřebitele a Srovnávací přehled cen a podmínek. ČTÚ rozhodl o zavedení akreditace cenových kalkulaček s ohledem na § 4 zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích, ve znění pozdějších předpisů. Proces akreditace vychází z dokumentu Akreditace cenových kalkulaček, který Rada ČTÚ schválila dne 24. 1. 2012.



Žádné komentáře: