středa 15. prosince 2010

Sloučení slovenských veřejnoprávních médií se zatím odkládá, kvůli platu...

Prezident SR Ivan Gašparovič dnes nepodpísal zákon o Rozhlase a televízií Slovenska, ktorý koncom novembra schválil parlament. Vrátil ho Národnej rade SR s tým, že poslancom navrhuje, aby ho pri opätovnom prerokovaní schválili aj s jeho navrhovanými pripomienkami.
Medzi prezidentom navrhovanými zmenami je posun účinnosti zákona z januára na apríl, zníženie odmeny pre nového riaditeľa z deväťnásobku priemernej mesačnej nominálnej mzdy na štvornásobok či zmena časového rozsahu národnostného vysielania.

Koalícia sa už pripravila na variant, že prezident zákon vráti. Chce o ňom hlasovať opäť čo najskôr, na práve prebiehajúcej parlamentnej schôdzi.

"Urobím všetko preto, aby parlament prelomil prezidentovo veto ešte na tejto schôdzi NR SR aj vzhľadom na katastrofálny stav v Slovenskej televízii, ktorá si naplánovala na budúci rok hospodárenie so schodkom 37 miliónov eur. Nové informácie v súvislosti s nesplácaním záväzkov voči spoločnosti Towercom, či unáhlené podpisovanie ďalších zmlúv Slovenskou televíziou podporujú moje konanie v prospech razantnej a rýchlej reformy verejnoprávnych médií," povedal včera pre Mediálne.sk minister kultúry Daniel Krajcer.

Žádné komentáře: