středa 8. prosince 2010

Konec slovenského analogu se rychle blíží, v plánu je termín - konec 2011

"Proces digitalizácie televízneho signálu (DVB-T), ktorý sa začal v roku 2009, sa na Slovensku zavŕši koncom roka 2011. Povedal to dnes v Bratislave štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Hudacký..."

Aktuální slovenský plán ještě není definitivně schválen ( je nyní v meziresortu) , podrobnosti z dosavadní verze zde anebo na stránkách ministerstva zde

" Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácii tento týždeň zverejnilo predbežný, ale už o čosi podrobnejší plán prechodu z analógového vysielania na DVB-T na budúci rok (na konci správy). Harmonogram je v rámci najnovšej verzii „Stratégie prechodu z analógového na digitálne pozemské televízne a rozhlasové vysielanie v SR“, ktorú rezort posunul do pripomienkového konania.
Dokument okrem plánu prechodu uvádza napríklad tohtoročné pokrytie obyvateľstva jednotlivými multiplexami. Prvý multiplex už pokrýva 94,6 percent obyvateľstva, druhý multiplex 9 percent a verejnoprávny 16,9 percenta.


Stratégia hovorí, že koncom budúceho roka sa má ukončiť „prevádzka analógových vysielačov verejnoprávneho vysielateľa a mnohých ďalších vysielačov.“ Úplne všetky analógové vysielače sa majú vypnúť do konca roka 2012. Do tohto dátumu sa majú vypnúť aj analógové frekvencie lokálnych televízií. V harmonograme vypínania na rok 2011 menší vysielatelia ešte nie sú spomenutí. ..

Žádné komentáře: