úterý 30. listopadu 2010

Strategie Digitální Česko jde přes meziresort do vlády

Hlavní strategie ČR pro oblast ICT je dokončena ve formě návrhu MPO, který projednají dotčené státní orgány a instituce v rámci meziresortního řízení a následně po vypořádání případných připomínek by se jím měla zabývat vláda ČR. Základní podklad byl prezentován MPO letos na jaře a po uskutečnění veřejných konzultací a dokončení souvisejících analýz byl zpracován souhrnný dokument.

O této strategii se hovořilo prakticky na všech letošních odborných setkáních a naposledy například i v Poslanecké sněmovně na odborném semináři v Hospodářském výboru ( ICT UNIE, Prezentace ČAEK, Materiál ČAEK nebo úvodní slovo ministra průmyslu a obchodu). Strategie je klíčová i pro další rozvoj v oblasti digitalizace i samotného rozhlasového a televizního vysílání, zejména ve sféře využití kmitočtového spektra.

„…Účelem tohoto dokumentu je zhodnocení současného stavu dostupnosti a rozvoje elektronických komunikací v České republice a navržení potřebných nástrojů pro splnění reálných cílů, které by zajistily přiměřenou podporu ekonomického a sociálního rozvoje české společnosti v rámci prosazujících se globalizačních trendů…“

Podrobnosti později
Text návrhu v archivu Ing.Peterky zde

Žádné komentáře: