pondělí 17. května 2010

Zpráva o digitální „konkurenceschopnosti“ v Evropě

"Investice do digitální ekonomiky drží klíč k budoucí prosperitě Evropy a digitální hospodářství roste..." , říká oficiálně aktuální zpráva Evropské Komise (17/05/2010) , dnes zveřejněná na webu EU.

Šest z deseti Evropanů pravidelně využívají internet. Nicméně, pokud chce Evropa plně využít případných výhod digitálního hospodářství, musí se zvýšit rychlost připojení k internetu (využít širokopásmové připojení) - komentuje reporty komisařka Krosesová

Zpráva o digitální „konkurenceschopnosti“ v Evropě
Dílčí zprávy podle jednotlivých Evropských zemích vč. ČR
Další stuide pak zde.

P.S. aktuální info via MFDNES
Kdyby zkolaboval internet, čtvrtina lidí v Česku bude muset změnit způsob nakupování, polovina dětí by ztratila svůj koníček i zdroj informací. Podle čerstvé studie má internet doma už dvakrát více lidí než pevnou telefonní linku.
Češi patří k evropské špičce ve využívání internetu. Ať jde o sledování zpravodajských serverů, on-line nakupování či internetové bankovnictví.
Jen v uplynulém roce si na internetu něco koupil každý čtvrtý člověk. Každý pátý se přes něj připojuje do banky.
K síti se pravidelně připojuje i polovina dětí, které ho nejčastěji používají k hraní her (53 %), posílání e-mailů (41 %) a k přípravě do školy (31 %).
Naprostá většina lidí, kteří využívají internet, se k němu připojuje z domova (98 %), zatímco z práce už „jen“ něco přes polovinu (55 %). V počátcích internetu na něm lidé přitom surfovali hlavně v práci, protože nebyl běžně k dispozici.

Žádné komentáře: