pondělí 3. května 2010

Deník: Drahá televize skončí ve smetí...

"...Drahá televize skončí ve smetí, zklamání čeká i další zákazníkyPlzeň - LCD televizi Samsung za téměř 42 tisíc korun může Plzeňan Jiří Košnař vzít a hodit do popelnice.
...„Televizi o úhlopříčce 102 centimetrů jsem koupil v srpnu 2007. Dva a půl roku s ní nebyl žádný problém. Pár měsíců po skončení záruky se ale začala samovolně vypínat a zapínat. Obraz ztrácel barvy,“ popsal Košnař.

Přístroj odvezl do autorizovaného servisu v Plzni, smířený s tím, že opravu zaplatí, protože televize už není v záruce. Kupodivu hned na druhý den mu přišla smska, že je přístroj připravený k vyzvednutí. Když ale pro něj přišel, zažil pořádný šok. „Řekli mi, že televizor je neopravitelný, protože náhradní díl, takzvaná signálová deska za dva až tři tisíce, se již nedodává. S tím mi vyrazili dech,“ popisuje Košnař.
...
Svým vlastním pátráním prý navíc zjistil, že mnozí výrobci elektroniky vyrobí například sérii určitého typu televizoru a k němu jen omezený počet náhradních dílů. „Pokud se vyčerpají, další náhradní díly k té které řadě televizorů už prostě nejsou a výrobci nejsou povinni je mít, pokud již porouchaná věc není v záruce,“ podotýká Košnař.

Dodává, že chce
zejména varovat ostatní spotřebitele, před nákupem drahé elektroniky. „Sám bych dřív nikdy nevěřil, že se něco takového může stát,“ podotkl Plzeňan.
"

Uvidíme, jak si s tím poradí někteří PR novináři, propagující prodej v rámci nových technologických hitů 3.tisíciletí

Žádné komentáře: