pátek 16. října 2009

Británie připravuje vznik „národní koordinační skupiny“ pro přechod na digitální rozhlas, cílem je „rozhlasové ASO“ v roce 2015.

Dosavadní britská organizace Digital Radio Development Bureau ( DRDB) by měla být zrušena, resp. včleněna spolu s vládní Digital Radio Delivery Group do nového společného subjektu, který by měl plně koordinovat proces rozhlasové digitalizace ve Velké Británii. Nová skupina , možná pod názvem Digital Radio UK , by měla plně řídit startující proces rozhlasové digitalizace, především by měla připravit kroky na podporou a urychlení celého procesu s hlavním zaměřením na uživatele.

Plánované kompetence by měly být významně širší a větší než tomu bylo u marketingově postavené DRDB. Cílem je mj. dosáhnout v DABu(+) stejného pokrytí digitálním rozhlasovým signálem jako je tomu v případě dosavadního vysílání v pásmu FM. Totéž platí i posluchačském zájmu…Novým šéfem úřadu, kde je zatím 5 základních členů přípravného týmu, má být údajně Tony Moretta.V nové skupině by měly být soustředěny zájmy všech hlavních subjektů počínaje veřejnoprávním médiem, spolu s dalšími -komerčními stanicemi, výrobci, operátory ad.
Přechod na digitální rozhlas by ve Velké Británii měl skončit do roku 2015, když již v roce 2013 má mít více než 50% posluchačů možnost využívat jakýkoliv druh příjmu digitálního rozhlasu.

Zdroj (Guardian, kolegové... a další)

Žádné komentáře: