středa 2. ledna 2008

Užitečné odkazy: Africké a další sdružení regulačních orgánů

AFRIKA

Také africké státy mají společnou organizaci regulátorů televizního a rozhlasového vysílání: jedná se o jakousi obdobu evropské asociace EPRA, i když ve své praxi řeší diametrálně odlišné problémy. Ve většině afrických států jsou zcela specifické podmínky a mediální sektor je různě rozvinutý, převážně dominují státem řízená nebo spravovaná elektronická média, i když zejména v poslední době roste počet aktivit zahraničních komerčních médií.

Členy sdružení African Communication Regulation Authorities Network (ACRAN) jsou státy (Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Cameroon, Centrafrique, Congo, Côte d’Ivoire, Gabon, Ghana, Guinea, Bissau Guinea, Mali, Mozambique, Namibia, Niger, Nigeria, Democratic Republic of Congo, Sao Tome, Senegal, South Africa, Tanzania, Tchad, Togo, Tunisia).
http://www.acran.org/index.fr.php

Středozemí

The Mediterranean Network of Media Regulatory Authorities byla založena v roce 1997 v Barceloně z iniciativy šéfa francouzské CSA. Členy jsou kromě francouszké CSA také španělské CAC a CMT , portugalskén ERC, za Itálii Italian Autorità per le Garanzie nelle Comunicazioni (AGCOM), řeská Greek National Council for Radio and Television, maltská Broadcasting Authority, Kypr (the Cyprus Radio Television Authorityú. TUrecko (the Radio and Television Supreme Council from Turkey) a také izsraelská the Council for Cable TV and Satellite Broadcasting a SATR a ještě marocká the HACA. V poslední době je asociace pasivní.

http://www.rirm.org/

Severské země

spíše neformální sduržení mají severské země Norsko, Švédsko, Finsko, dánsko a Island.


Tripartita

na pravidelných setkáních jednají také regulátoři také spíše neformální skupiny v sestavě Francie/Německo/Velká Británie (CSA/ALM/ITC nyní OFCOM)


Frankofonní státy

Evropské země doplněné o státy Afriky , více na sránkách belgické CSA: http://www.csa.be/breves/show/152 nebo u franc.CSA: http://www.csa.fr/actualite/communiques/communiques_detail.php?id=123768

Žádné komentáře: