pátek 16. listopadu 2007

Rozvine TV NOVA vlastní projekt nebo využije v rámci možných akvizic např.internetový portál atlas.cz ( nebo jiný)?

Již téměř pověstné strategické heslo ředitele televize NOVA Petra Dvořáka o tom, že další fáze strategie a perspektivy NOVY bude "internet", již v médiích zaznělo mnohokrát. Spolu s tím samozřejmě i řada spekulací nebo jejich spojení. Na podporu preference internetového projektu televize NOVA v dalších měsících slouží některým médiím i některé personální změny a přesuny lidí z ČT do NOVY z poslední doby ( i když ne vždy jsou to skutečně veškeré důvody těchto změn a ne vždy jsou časově v souladu... nebo naopak pro různé osoby zpětně podporují či vysvětlují i některé dřívější spekulace,např.k obsahu některých pořadů...).

Jednou z nových informací (resp.aktualizovaných), ne však nereálných, je i možnost, že by se součástí struktury TV NOAV mohl stát některý z již zavedených internetových projektů, který je sám o sobě zajímavým podnikatelským záměrem a ve spojení s výrazným médiem a dodavatelem obsahu by se mohl stát ještě zajímavějším. Jde o možný prodej portálu atlas.cz, o který se kromě jiných údajně zajímá právě televize NOVA. Mimochodem zájem z této skupiny se v zákulisí v podobě spekulací objevuje již několik měsíců i v souvislosti s některým z telekomunikačních operátorů nebo při diskuzích nad vznikem nebo vstupem dalších subjektů na perspektivní český telco trh.

Aktivity TV Prima zatím nejsou v reakci na novou strategii NOVY v oblasti internetu od zástupců TV Prima známy, možná že zazní o víkendu na ČT24 v pořadu Média a svět s exředitelem strategie TV NOVA(exředitelem TV Barrandov )a současným výkonným ředitelem TV Prima Petra Chajdy. Internet je prioritou i pro nového šéfa zpravodajství ČT Milana Fridricha , což potvrdil mj. i v dnešním rozhovoru pro LN. Internet se stává cílem soustředěného zájmu i týdeníků a to v mnohem větší intenzitě než doposud.

Žádné komentáře: