neděle 11. listopadu 2007

Digitál už poráží analog, zatím v kabelu.

Jak uvedl ve svém textu J.Gerbery na serveru tyden.cz dochází k přesunům diváků mezi jednotlivými platformami v rámci největšího operátora kabelové televize u nás. Celková diskuze v médiích o digitalizaci zcela jistě do značné míry podporuje větší soutěžení a zvýšení nabídky divákům, a to co do programového obsahu, tak i z hlediska technologických platforem. Velký vliv má samozřejmě i cenová politika jednotlivých hráčů na českém trhu.

„...UPC se však dařilo v získávání zákazníků pro svou kabelovou televizi, internet i telefonní služby. Za prvních devět měsíců sice ztratila 37 tisíc zákazníků analogové kabelovky, na druhé straně si 41 tisíc lidí předplatilo digitální televizi přes kabelové rozvody...“.

I v kabelovkách se tak v rámci změn v počtech předplatitelů dostává do popředí digitální forma vysílání. Domnívám se, že podobný posun lze čekat velmi brzy i v „terestrice“, kde kromě mimořádné promo aktivity některých současných televizí ( a nástup jejich dalších projektů) bude dalším impulsem nástup nových televizí v průběhu příštího roku.

Žádné komentáře: