čtvrtek 22. listopadu 2007

Proti TPP společně

Podle očekávání v posledních dnech ještě více roste tlak, který by měl zásadně vylepšit podmínky v připravovaném Technickém plánu přechodu pro současné provozovatele (zčásti i na úkor potenciální konkurence a téměř vždy s mimořádným prodloužením lhůt = tzn.ODKLADEM Switch-over i Switch-off). Velmi inteznivní lobbing byl nyní podle více zdrojů korporátně i personálně propojen , resp. spojen, a to mezi subjekty z různých oborů - nejen tedy jak z mediální oblasti, tak i z oblasti provozovatele telekomunikačních služeb. Argumenty jsou doplňovány objektivními technickými problémy, a některé z nich ani po dvou letech a po schválení zákona v Parlamentu ne(vy)řešených....

Součástí aktivit z poslední doby jsou další různé formy již celkem "tradičních" intervencí u vrcholných politiků. Termín 2014, který způsobil vlnu nevole při projednávání v Parlamentu, je nyní nahrazen lobbisty doporučovaným konečným termínem pro TPP až v r. 2012, alespoň rétoricky:-)

ČTÚ již zveřejnilo teze pro přípravu TPP na svém webu, který by měla dle zákona vydat vláda jako své nařízení (termín pro souhlas/nesouhlas prezidenta vyprší zítra). Návrh principů TPP projedná ve čtvrtek 29.11. v 17,00 také mediální komise PSP.

Žádné komentáře: