čtvrtek 8. listopadu 2007

Jihočeská rozhlasová událost rocku

Vítězem letošního licenčního řízení na kmitočet v Č.Budějovicích se stalo Rádio Beat, které již na příslušném kmitočtu k velké radosti posluchačů i mne samého zahájilo vysílání. Rádio je tak nyní dostupné v dalším regionu, v případě jihu Čech si myslím, že je slyšitelné na větším než "teoretickém" území, které podle mne přesáhne oněch 120 tisích "teoretických" posluchačů. Příchod Rádia Beat do regionu je jistou vzpruhou jinak stabilně rozděleného posluchačského zájmu mezi místní tradiční rádia. Ta ale v poslední době prošla řadou změn, z nichž "nejdramatičtější " asi bylo přeformátování původně country rádia Eldorádio na , jak to říct, asi popové středoproudé rádio s naprostou většinou hudby. Ke změně nepomohly ani petice původních autentických posluchačů. Podobně tomu bylo i u dalších rádií ze stejné skupiny, například plzeňská Karolína (také přes odpor posluchačů...). Rádio Faktor II/GOLD bylo programově sladěno s i na jihu dostupnou Šumavou, s velmi podobným playlistem , ale s regionálními jingly.

Možná za zajímavost stojí ale připomenout, že rádio Eldorádio bylo kdysi na počátku úplně jiné první RÁDIO BEAT, a to v letech cca 1996 -98. To se tehdy na počátku proslavilo především mimořádnou promo kampaní včetně masivní bildoardové podory (více k tomu možná později...). Později došlo k problémům, ke změnám vlastnictví a i licence byla později upravena a rádio přeformátováno (držitelem licence je stále, pokud se nepletu, společnost Antré s.r.o.)

To dnešní úspěšné Rádio Beat vyhrálo liceneční řízení s původním názvem radio Zeppelin ( včetně mého tehdejšího radního hlasu pro:-)

Více k Beatu na jihu například zde:
http://www.radiotv.cz/radio-clanky/4839/rockovy-beat-vysila-v-budejovicich-a-chysta-se-do-dalsich-regionu.html

Aktuálně z Radioprojektu via radiotv.cz
Jižní a západní Čechy
Situace mezi jihočeskými stanicemi je vyrovnani. Nejposlouchanější z hlediska týdenního zásahu je podle RadioProjektu Hitrádio Faktor (+3 na 158) společně ČRo Čecké Budějovice (-22 na 133), ovšem za touto dvojicí poněkud zaostal Kiss jižní Čechy (-9 na 107). Na dalších příčkách je to také velmi těsné, s velkým odstupem následuje Eldorádio (+5 na 47) a Rádio Prácheň (+1 na 4). Beze změny zůstává poslechovost Rádia Gold (+0 na 13).

Žádné komentáře: