neděle 24. října 2010

Válka televizí (po americku)

Tři největší televizní stanice v USA zablokovaly své programy pro nový projekt Google Web TV. Zástupci Walt Disney Co. a NBC Universal potvrdili, že společnosti zablokovaly přístup k vysílání televizních pořadů ze svých internetových stránek pro Google TV. (Disney vlastní mj. síť ABC a kabelovou ESPN.). News Corp. (Fox) tento postup plánuje rovněž, ale definitivní rozhodnutí zatím nepadlo.

Projekt Google TV, který byl v USA naplno spuštěn tento měsíc , umožňuje uživatelům přístup k webovému obsahu přímo svých televizních obrazovkách. Služba je součástí přístrojů zatím od Sony a Logitech International.

Zájmem Google je získat tím další přístup k reklamním příjmům. Google TV je dosavadními tradiční broadcastery vnímán jako silný konkurent, který kromě mimořádně pevné pozice na webu strategicky míří nyní i do televizní reklamní sféry.

Začátkem tohoto měsíce zástupci Google oznámili, že televizní společnost HBO bude nabízet přístup ke stovkám hodin svého programu pro stávající předplatitele přes Google TV. Rovněž bylo oznámeno, že i Turner Broadcasting optimalizoval některé ze svých nejoblíbenějších internetových stránek ( vč. TBS, TNT a CNN) pro potřeby Google TV.

Žádné komentáře: