pondělí 18. října 2010

TZ Digitální televizní stanice již díky DVB-T přijímá téměř každý

TZ MEDIARESEARCH ve spolupráci se STEM/MARK pro Asociaci televizních

Proces digitalizace zvyšuje dostupnost digitálních televizních stanic téměř na úroveň celoplošných stanic. Stanice vysílané v multiplexech 1 a 2 (ČT4, ČT24, TV Barrandov, Nova Cinema a Prima COOL) již přijímají přes čtyři pětiny televizní populace, starší 4 let. Stanice z multiplexu 3 (Public TV, Z1) přijímá každý druhý.

Televizní stanice, které před dvěma lety mohla sledovat jen menšina populace, se díky digitalizaci pozemního vysílání stávají běžnou součástí televizního příjmu. Téměř devět z deseti osob starších 4 let přijímá stanice ČT24 (90,2 %), ČT4 (88,5 %) a Nova Cinema (85,2 %).

Čtyři pětiny populace mají ve své nabídce přijímaných stanic také TV Barrandov (80,7 %) a Prima COOL (78,7 %). Polovičního pokrytí televizní populace dosahují stanice Z1 (51,8%) a Public TV (51,3 %).

Informace o pokrytí stanic jsou součástí Kontinuálního výzkumu v rámci projektu elektronického měření sledovanosti televize.

Graf 1: Pokrytí digitálními TV stanicemi



Zdroj: ATO – MEDIARESEARCH, predikce aktuálního stavu dle výsledků Kontinuálního výzkumu (časová řada výsledků Leden- Srpen 2010), TV jednotlivci 4+

* Kontinuální výzkum provádí MEDIARESEARCH ve spolupráci se STEM/MARK pro Asociaci televizních organizací v rámci projektu Elektronického měření sledovanosti televize. Jako jeden z nejrozsáhlejších výzkumů českých domácností již 8 let průběžně mapuje podrobnou strukturu české televizní populace, její chování, televizní vybavenost a změny v oblasti příjmu televizního vysílání. Cílem výzkumu je především zjistit důležité charakteristiky domácností pro kontrolu a zajišťování reprezentativity vzorku domácností vybraných pro elektronické měření sledovanosti televize.

Žádné komentáře: