neděle 17. října 2010

Olympijský Londýn 2012 bez speciálního digitálního rozhlasu.

V dubnu letošního roku vydal britský regulátor OFCOM k „předběžnému vyjádření zájmu“, o provoz krátkodobého projektu digitálního rozhlasového vysílání v Londýně během Olympijských her v roce 20102.

Celkem bylo podáno deset návrhů, ale v podstatě žádná z nabídek nebyla jakkoliv akceptovatelná. Jedním z mnoha naznačených problémů byla i dosud pro DAB v tomto ohledu nedostatečná legislativa a nejasnosti kolem případné dočasné licence. OFCOM po „konzultaci s vládou“ nakonec celý plán zastavil. Tato dílčí zpráva zapadá do skepse a útlum donedávna poměrně ambiciózních plánu na zrychlení přechodu na digitální rozhlasové vysílání ve Velké Británii, který je dáván i do souvislosti se změnami po nedávných volbách.

P.S. Objektivně upozorňují odborníci i na fakt, že většina z návštěvníků olympiády asi nebude mít s sebou digitální přijímač pro DAB.

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Je zajimave, ze nechtej pouzit DRM, ktere ma lepsi pokryti a je to i levnejsi.
Pri mnoha akcich ve svete se DRM pouziva. Treba olympiada v Cine...pokryti Pekingu bylo na 6-ti vysilacich SFN na 26MHz.
V Londyne je zrejme "tlacenka" na T-DAB. Tim nepisu, ze je to spatny system, ale dle meho meli vysilat v obou digi systemech...T-DAB/III a DRM (idealne na SV).