čtvrtek 30. srpna 2007

Rekapitulace médií před Domažlickým "SWITCH-OFF"

V závěru před prvním historickým ( a v rámci ČR jistě ne posledním) vypnutím analogového vysílání na Domažlicku dochází ke kumulaci informací. Samotné půlnoční vypnutí proběhne čistě v režii techniků bez nadbytečných ceremonií a to je jistě dobře. I proto to, že jde opravdu o první krůček, při kterém se objevila i celá řada "děstkých bolestí". Přesto jsme přesvědčen, že vybraný region je na vypnutí analogu připraven a diváci dostatečně informováni. Pro ty, kteří až dodnes zůstali vůči všem informacím odolní, nabízejí všechna média dostatek finálních informací a bude tomu jistě i po 31.srpnu. 7.září by měly být k dispozici oficiální výsledky průzkumů v daném regionu.

TV NOVA rekapituluje svoji kampaň i rozdávání STB, přičemž ve své zprávě neopominula připomenout toto vše v patřičných souvislostech ( před nadcházejícím projednávání digitální novely v Parlamentu). Ostatně jistě i laik si dokáže jednoduše analyzovat mnohé informace a sdělení...Faktem je , že informace díky TV NOVA opravdu zafungovaly, ostatně jak i s charakteru nejsledovanějšího média v zemi vyplývá.
Česká televize, která zejména v posledních týdnech převzala i roli technické asistence v regionu,nenechala diváky ani ve finále bez informací a především bez praktických doporučení. Zejména aktuální TZ je pro diváka velmi dobře použitelná (...CO MÁM DĚLAT?).
Český rozhlas, který je možná méně nápadným, přesto vytrvalým a velmi účinným "digitálním asisitentem", v závěru uklidnil rozhlasové posluchače, že rádio se vypínat nebude.

Žádné komentáře: