úterý 7. srpna 2007

Plány Lagardere, také proti digi novele a zatím bez digitálního rozhlasu

Úterní odpoledne na www.digizone.cz "patřilo" M.Fleischmannovi (MF), který se v několika aktualitách v návaznosti na dnešní setkání s novináři vyjádřil k perspektivám televizního vysílání u nás. Vyjádření jsou zajímavá i když někdy trochu v protikladu, názor na strategie skupiny Lagardére si z vyjádření MF si jistě každý ze čtenářů udělá sám:
http://www.digizone.cz/aktuality/fleischmann-kompenzace-pro-adt-jsou-protiustavni/
http://www.digizone.cz/aktuality/lagardere-chce-v-cesku-provozovat-satelitni-televize/

Poslední vydání časopisu EURO se věnovalo rozhlasovému vysílání i problematice digitalizace rozhlasu. Právě lidé z Lagardéré se na posledním podzimním společném setkání s RRTV vyjadřovali velmi pozitivně a aktivně k T-DABu a dalším možnostem. V posledních prezentacích o digi rozhlasu zmínka nebyla.

Zajímavá je i polemika MF s připravenou diginovelou a "víra v to, že někdo podá žalobu z důvodu protiústavnosti, aby se k ní mohli další přidat"... Stále se domnívám, že zvolená cesta je správnou mezi všemi dalšími možnostmi a naopak nevěřím, že by pokračování licenčních řízení s nekonečným martýriem žalob a znovurozhodnutí ...byla rychlejší cestou k digitalizaci.

Žádné komentáře: