čtvrtek 16. srpna 2007

Na domažlicku se při přechodu oživil zájem o satelitní TV

Při přechodu na digitální vysílání a při ukončení analogu se řada lidí rozhodla pro satelitní příjem, který lidem zajistí ihned všechny české programy, byť jako placenou službu. To bohužel zatím není možné v případě DVB-T, i když řešení je doufejme již poměrně blízko... (včetně dalších nových českých programů). Zajímavé je sledovat aktivity různých komerčních subjektů na relativně malém regionu, kde se chystá první switch-off. Na Domažlických slavnostech neprobíhalo jen promo TV NOVA, ale probíhaly tam i další soutěže o "malé dárky", například od provozovatele satelitní platformy, na kterých se údajně podle novinářských zdrojů z místa podíleli i širší digitální obci známí "odborní garanti" i s dotazníkovou akcí... Dnes se v médiích s odkazem na některé prodejce uvádí, že asi třetina lidí se rozhodla pro satelit, 2/3 pro DVB-T. Přesná čísla z profesionálních průzkumů by měla být k dispozici v příštím týdnu, a další ověření asi týden po ukončení analogou.

Kabelovka, která je v případě domažlického regionu k dispozici jen v omezené oblasti, podle dostupných zpráv nezaznamenává nějaké výrazné nárůsty abonentů. O stavu na místě informuje například místní regionální deník:
http://domazlicky.denik.cz/zpravy_region/upc20070816.html
...Kabelová televize nabízí tyto výhody: nemusíme nijak řešit přechod na digitální vysílání, bezproblémový příjem všech českých a dalších TV kanálů, programová nabídka je rozšiřována o nové kanály a další nabídky. Je tomu opravdu tak? Proč tedy UPC zákazníci odhlašují? Jsou domažličtí zákazníci UPC spokojeni? „UPC máme již pět let, ale poslední dobou je to horší a horší.......

Žádné komentáře: