středa 15. srpna 2007

Informace o digitalizaci jsou dnes všude , jsou přesné a srozumitelné.

V jednu chvíli se zdálo, že možnosti titulků zpráv o digitalizaci jsou vyčerpány (ad "televizní revoluce"...), ale je jasné, že kreativity a invence je naštěstí stále dost... Poslední dobou je plošný informační zásah k digitalizaci opravdu značný, a je třeba potvrdit, že v naprosté většině jde o informace přesné, korektní a navíc pro řadové čtenáře, posluchače či diváky srozumitelné.

Například včerejší stránka v MF Dnes věnovaná digitalizaci:

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=188&r=hi_techf

..................................................................................................
AKTUALITY:

Hospodářské noviny Martin Ehl 14.8.2007 . Ze zahraničí ,strana: 6
...Čechům, čekajícím na odkládanou digitalizaci, nezbývá, než Polákům tiše závidět konkurenční televizní trh, kvalitní a rychlé zpravodajství i třeba velmi oblíbené akční seriály.
..............................
Digitální detektivka


14.8.2007 komentář Deníky Bohemia/Moravia
Vzpomínám si na jednu diskusi s Vladimírem Železným, který kdysi tvrdil, že digitalizace jen tak nepřijde, nemusíme se jí bát. Ve skutečnosti se nejvíc bál on, protože Nově a Primě se digitalizace příliš nehodí. Nově vzniklé stanice, kterým digitalizace přeje, jim ukrojí z reklamního koláče. Stanice se vyprofilují jako úzce zacílené na konkrétní muziku, sport, cestování. Taková obrazově a zvukově kvalitnější kabelovka. Zadavatelé reklamy navíc ocení úzce profilované publikum, kterému mohou nabídnout konkrétní výrobek. Například oblečení a vybavení pro cyklisty se bude mnohem lépe propagovat na stanici zacílené na cestování či sport.
Každý divák bude mít díky digitalizaci více možností, co sledovat. Moje babička například miluje detektivky. V současné době si může večer vybrat maximálně ze dvou. Jsou ale dny, kdy místo detektivek dávají soapoperu nebo rodinné soutěže a to babička nemusí. Díky digitalizaci bude mít možnost sledovat detektivek třeba pět. Babička je čupr, klidně jich zvládne všech pět, umí udržet nit příběhů, i když přepíná z jedné na druhou. Moje babička by neměla zastánce digitalizace trápit. Večer sedí doma a sleduje detektivky. Pro koho dalšího ale budou ty desítky nových stanic vysílat? Teenageři paří hry na počítači, tatíci chodí večer do hospody a mámy uspávají děti. Nebo naopak, tátové si hrají s dětmi, matky mají večer jógu a teenageři stahují nejnovější muziku. A cyklisti jsou věčně v terénu, na reklamy nemají čas. Digitalizujeme televizi, jejíž sledovanost neustále klesá.
....................................

Zajímavosti z letošních Chodských slavností, DOmažlický deník 15.8.07




(mic)
Víte, že...
* ...domažličtí strážníci pátrali v sobotu po dvou dětech? Malého Mirečka, který se ztratil mamince, jim předala zhruba ve 14.30 hodin mladá rodina u kruhového objezdu U Golema. Chlapeček byl uplakaný, vyděšený a do auta městské policie, jak jsme na místě viděli, se mu vůbec nechtělo nastoupit. h ...zástupci televize Nova předali na radnici třiadvacet set-top-boxů pro potřeby domažlických základních škol? Po páteční návštěvě generálního ředitele této televize Petra Dvořáka byl v sobotu při předávacímu aktu přítomen také ředitel zpravodajství Martin Ondráček.

Žádné komentáře: