pátek 9. listopadu 2012

CME prodá TV NOVA (Chorvatskou) a další...

CME padají tržby, chce se zbavit chorvatské TV Nova a slovinské Pop

9. listopadu 2012  10:05čtk
Mediální společnost CME, která vlastní českou televizi Nova, chce do konce roku prodat její chorvatskou jmenovkyni Nova TV v jednom balíku se slovinskou televizní stanicí Pop TV. Reaguje tak na zhoršující se finanční kondici.
Součástí skupiny CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport a české verze hudební stanice MTV. | foto: Archiv TV Nova
S odkazem na "neoficiální zdroje" to v pátek uvedl chorvatský web Business.hr. Podle zdroje má být prodej chorvatské Novy a Pop součástí restrukturalizace operací skupiny v reakci na zhoršení jejích hospodářských výsledků. CME by měla prodejem získat 150 až 200 milionů dolarů (až čtyři miliardy Kč).
Chorvatskou Novu by CME měla prodat i s jejím druhým programem Doma TV. Slovinská Pop by měla být na prodej spolu s programem Kanal A, uvedl web.
CME ve třetím čtvrtletí klesly výnosy i provozní zisk a její provozní ztráta se zvýšila. Generální ředitel Adrian Sarbu k výsledkům na konci října řekl, že trhy CME jsou stále v útlumu a ve druhém pololetí nesplňují výdaje na reklamu očekávání.
Sarbu poté analytikům podle agentury Bloomberg řekl, že CME bude uvažovat o zlepšení finanční likvidity pomocí emise nových akcií ve spolupráci se spoluvlastníkem Time Warner a zvažovat bude i prodej majetku.
Součástí skupiny CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda a české verze hudební stanice MTV. CME celkem provozuje televizní stanice v šesti zemích střední a východní Evropy. Její akcie se obchodují na trhu Nasdaq v USA a na pražské burze cenných papírů.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/cme-se-zbavi-chorvatske-tv-nova-a-slovinske-pop-frc-/ekoakcie.aspx?c=A121109_100912_ekoakcie_neh

Žádné komentáře: