neděle 19. září 2010

Lidé mají posledních pár dní na přípravu na konec analogu v Brně

nadcházející týden bude :brněnský", včetně tiskové konference NKS, ČRa, ČT , ČTÚ a dalších - úterý 21.9. 11,00 v Klubu zastupitelů , Brno

19.09.2010 09:51 - V Brně od posledního zářijového dne končí analogové vysílání ze dvou televizních vysílačů. Dosud vysílaly analogově brněnské vysílače Hády a Barvičova. To příští čtvrtek skončí a diváci budou muset přeladit na digitální signál. Nyní mají poslední dny na přípravu. Podle národního koordinátora digitalizace Zdeňka Duspivy se však žádné problémy při přechodu na digitální signál nečekají.

"Drtivá většina lidí v Brně již přešla na digitální vysílání," řekl Duspiva ČTK s tím, že problémy by se mohly týkat maximálně jednoho až dvou procent lidí. "Soustředili jsme se hlavně na starší občany, ještě tento týden v Brně proběhne poslední seminář," dodal. Ten je součástí rozsáhlé informační kampaně, jež začala už na jaře, do které byli zapojeni i jednotliví starostové a starostky městských částí.

Nová technologie lidem zajistí lepší obraz a také více televizních programů. Nejlevnějším způsobem příjmu digitálního televizního vysílání je podle odborníků vysílání přes anténu. Divák si musí pořídit jen zařízení pro příjem digitálního signálu - set-top-box nebo televizor s vestavěným set-top-boxem.

Autor: ČTK

Žádné komentáře: