sobota 25. září 2010

Iniciativa ZRUŠME ČT spouští petici, ČT chce nahradit například podporou lokálních kulturních aktivit, spolků, kroužků a občanských sdružení

Někteří členové redakce časopisu REFLEXU se údajně na poradě a s údajnou podporou šéfredaktora dohodli a iniciovali aktuální projekt www.zrusmeverejnopravnitelevizi.cz/.

"...Ke zrušení veřejnoprávní televize, převedení ČT 24 pod ČTK a drobné změně statutu ČTK je potřeba změnit hned několik zákonů, tak je potřeba oslovit poslance. A přesvědčit je, že v době Internetu už není proč, aby stát nějakým krkolomným mechanismem typu „veřejné služby“ a koncesionářskými poplatky financoval obří a z podstaty veřejnoprávnosti méně efektivní televizi...."

Pro zájemce je připravena petice, kterou iniciátoři poté předloží parlamentu. Na novém webu je možné zíkat řadu podnětů a informací, prvním signatářem je podle webu známý český sexuolog a publicista profesor Petr Weiss , nedávný člen Rady ČT ( na webu nesprávně uvedený jako exčlen RRTV).

Na webu nechybí ani tzv. Pětkrát NE televizi veřejné služby v jedenadvacátém století (mimochodem v odkazu označeném jako 10x...)

Žádné komentáře: