čtvrtek 9. září 2010

Digitalizuje Brunei i Šeptouchov…



Zatímco finišuje kampaň v poslední letos kompletně vypínané územní oblasti Brno-město, pokračuje digitalizace i v dalších dílčích místech. V nejbližších týdnech bude prakticky plně dokončena výstavba veřejnoprávního multiplexu v rámci vysílačů velkého výkonu a budou pokračovat práce na zahuštění a doplnění sítě dokrývači, opakovači a dalšími vysílači malého výkonu tam, kde se to prokáže jako nezbytné ( a také jako efektivní) – více na připravovaném setkání s novináři.

ASO v Ústí nad Labem i všechny další změny, vázané ke konci srpna, podle všech dostupných a průběžně sledovaných komunikačních nástrojů proběhly bez zásadních problémů (viz nadcházející TZ spolu s ověřovacími průzkumy).

Zatím pokračuje ve velké intenzitě řešení dílčích oblastí – viz například mediálně prezentovaná kauza „Šeptouchov“ – a pokračuje digitalizace i v zahraničí. Kromě odkladu konce televizního analogu v Rumunsku (2015) se většina států snaží proces digitalizace urychlit a zkrátit, a to i tam, kde není žádný mezinárodní závazek nebo doporučení jako v případě členů či účastníků dohod ITU/RCC nebo EU. Podle potvrzených info například Brunei ukončí analog počátkem roku 2014.

(Digitalizace by se měl dočkat i lokální vysílač na Šeptouchově. Všechny čtyři programy České televize by se na něm měly dát naladit už od 1. listopadu. O zapnutí dalších stanic se jedná.Pro obyvatele Ledče, kteří nenaladí vysílání z vysílačů na Javořici nebo Votic, to bude znamenat přístup k digitálnímu signálu. Naleznou ho na 53. kanálu. Televizní převaděč Šeptouchov je využívaný jako zesilovač signálu z Votic, který se do hlubokého údolí nedostane. Analogové vysílání by se podle harmonogramu mělo v Ledči vypnout příští rok v prosinci.(idnes.cz Vysočina)).

Týden před koncem analogu v Brně proběhne také tisková konference NKS, ČTÚ, ČT a ČRa v Brně (21.9. v 11,00 hodin)

P.S. aktuální foto z kampaně v Brně



Žádné komentáře: