neděle 26. září 2010

Další digitálně-rozhlasová skepse - nová kniha předpovídá krach digitálního rádia

"... Je nepravděpodobné, že by digitální rozhlas uspěl ve Velké Británii", píše rozhlasový specialista Grant Goddard ve své nové a poměrně skeptické knize „DAB Digital Radio: Licensed To Fail“, která vyjde ve VB a USA 1. října. Publikace tak navazuje na celou řadu pesimistických názorů na další vývoj za postup digitalizace rozhlasového vysílání v poslední době, zejména pak ve Velké Británii, kde je rozvoj asi nejmarkantnější (a také zcela zjevně aktuálně vnímán i také jako určité politikum).

Ve skutečnosti, bez ohledu na reálné potíže rozhlasové digitalizace (jako i digitalizace obecně , i jinde…) , je nyní podle dostupných zpráv od kolegů z „ostrovů“ vyvíjen mediální a současně i silný zákulisní tlak na změnu zákona ze strany některých podnikatelských subjektů, který by utlumila digitalizaci a současně umožnila prodloužení nebo inovaci některých postupně končících licencí (tedy bez nutnosti uspět v dosud plánované veřejné aukci).

K samotné rozhlasové digitalizaci Goddard konstatuje mj. i fakt, že na rozvoj DABu a dalších rozhlasových digitálních technologií bylo jen ve VB investováno okolo 1 miliardy liber, což podle autora vedlo mj. i ke snížené ziskovosti komerčních rádií…
Ukázky zde

Grant Goddard je mediální analytik specializující se na sektor rozhlasového vysílání. Během posledních třiceti let působil v rozhlasovém průmyslu na různých manažerských pozicích v komerčních rádiích a jako poradce.

Žádné komentáře: