čtvrtek 7. srpna 2008

Digitální dopisy

S „digitálními dopisy“ na různé instituce a politiky se jako obvykle v době důležitých rozhodování, tedy i toto léto, téměř „roztrhl pytel“. Někteří PR poradci spolu s právníky mají opět i přes okurkovou sezónu období zajímavých zakázek, i když si občas různé aktivity a potřebu „konat“ někteří z nich tak trochu vymýšlejí (možná právě ve snaze vytvořit „potřebu“ a následně díky tomu získat zakázku). Díky lokálnímu charakteru české mediální krajiny se navíc po určité době dá již poměrně bezpečně rozeznat autorství řady dokumentů a občas poněkud tendenčně formulovaných textů. To se děje i nyní.

Jako zajímavost lze aktuálně vzpomenout i další nepříliš medializovanou jinou „dopisovou událost“ současnosti od jednoho z provozovatelů, který si nyní sice trochu překvapivě (spíše ale účelově...) v podstatě stěžuje na „pomalost české digitalizace“ a v zásadě vyjadřuje „obavy kvůli dalším průtahům a rizikům dalšího možného zpomalení digitalizace“ spolu se starostí o digitalizaci jiných subjektů...

Opět se již tradičně také objevuje snaha využít HD vysílání i jako možnost blokace prostoru pro konkurenci, samozřejmě tzv. „v zájmu diváka“. Naproti tomu vznikají u řady televizních společností nové vetší týmy pro přípravu balíků digitálních TV programů pro všechny digitální platformy, tedy včetně terestriky. O tom se v "dopisech" dočíst nelze.

Digitalizaci dnes všechny klíčové společnosti berou opravdu vážně a doba s převahou lobbistických a nadbytečných PR aktivit snad již postupně opravdu mizí.

Žádné komentáře: