pondělí 30. července 2007

Domažlice:Informací, pokud o ně občané měli zájem, je už několik měsíců dostatek.

Informací k přechodu na digitalizaci je dost Právo. Záp.Čechy, strana 10 J.Pašková


STAROSTA DOMAŽLIC MIROSLAV MACH (NK) TVRDÍ:

* Na Domažlicku se v tyto dny pohybují terénní pracovníci, kteří občany informují o digitalizaci okresu. Informátoři mají stánek v Domažlicích, navštíví ale i další místa. Kampaň má trvat do konce srpna, kdy na Domažlicku končí analogové televizní vysílání. Domníváte se, že lidé jsou na přechod dostatečně připraveni?

Nejsem si jist, zda jsou připraveni, ale informací, pokud o ně měli zájem, je už několik měsíců dostatek. Pokud jsem informován, televizní technici jsou vytíženi zájmem o instalace potřebného set-top-boxu pro příjem digitálního vysílání.

* Kde všude mohli získat o digitalizaci nejvíc konkrétních informací?

Konalo se několik besed, v kině či kulturním domě, kde se prezentovala Česká televize a Radiokomunikace. Pracovníci tu odpovídali na konkrétní dotazy a nabízeli informační telefonní linky. Tři měsíce trvala kampaň přímo na radnici, kde pracovníci ministerstva informatiky vysvětlovali rozdíl mezi analogovým a digitálním vysíláním včetně toho, co občané při přechodu na novou formu vysílání potřebují. Se starosty měst a obcí besedoval národní koordinátor digitálního vysílání v ČR Zdeněk Duspiva. Informace a upozornění přinášela místní média a letáčky. Beseda jedné ze zprostředkujícím agentur je plánována ještě na 2. září. Přes to vše se domnívám, že někteří občané, jak už je u nás zvykem, budou reagovat až na poslední chvíli.....

Žádné komentáře: