neděle 15. července 2007

DIGI novela se blíží ke startovní čáře

Po mnoha týdnech velmi intenzivní práce přípravného týmu a po řadě jednání nad podobou nového zákona o digitálním vysílání u nás se opět blíží možnost "připuštění na start". Po několika odkladech (...) a mnoha úpravách, včetně výsledného radikálního přepracování původního návrhu, se opět dostáváme na jednání legislativní rady, která může konečně návrh posunout dál , alespoň na jednání vlády.

Hlasování převážně věci znalých návštěvníků webu digizone.cz k aktuální verzi zákona vychází téměř jednoznačně - cca 95% PRO:
http://www.digizone.cz/clanky/diginovela-pred-branami-legislativni-rady-vlady/

Je asi jasné, že poslední varinata je i díky své jednoduchosti a volnosti opravdu nejlepší a mohla by pomoci překonat současný stav a předejít moha potížím s výběrovými řízeními. Vždyť nedobrých příkladů z rozhlasových tendrů podle současných pravidel je až příliš. Jeden z nejvýkonnějších kmitočtů ve středních Čechách v Kozmicích je ještě dnes po pěti letech nevyužívaný a start vysílání stále v nedohlednu. Náprav současného stavu zákona jejími korekturami v této věci je podle mne nemožná, vyjma nabídnuté radikální změny.
ZD

Žádné komentáře: