středa 19. prosince 2007

NOVA CINEMA funguje jako výborná propagace satelitu

I když zástupci TV NOVA v poslední době kladou větší důraz na jiné platformy a doporučují se v informační kampani zaměřit více na digitální televizní terestrické vysílání, ve skutečnosti spuštění nového televizního kanálu NOVA Cinema funguje jako výborná propagace satelitního vysílání ( a z části i kabelového..). Program je dostupný prostřednictvím různých společností na satelitu (v různých cenových relací - viz články na digizone.cz k tomuto tématu v průběhu posledních dnech), na kabelu a v IPTV. Aktivní propagace způsobila nárůst zájmu o satelitní vysílání, kde značka NOVA funguje jako dobrý motiv. Příkladem jsou nejen Domažlice, ale i jiné regiony. Pokud se NOVA Cinema stane programem v rámci tzv. kompenzační licecne pro vysílání v DVB-T, bude to jistě i přínosem pro tento druh vysílání.

Paradoxně se zatím nijak zásadně (kromě určitého zmatku u diváků..) neprojevil návrat NOVY k analogu na Domažlicku. Jak ukazují moje informace z místa, ale i zprávy od odborníků přímo z regionu (viz dále odkaz na diskuzní text od Davida Rácze), poslední týdny jsou ve znamení další vlnu zájmu o satelit.

Komentář na Digizone:
Dnes 12:11 Nový Vložil: David Rácz/digitálníChodsko.cz (neregistrovaný)Titulek: V Domažlicích se nejvíce prodávají satelitní komplety (celé vlákno)

Počet prodaných satelitních přijímačů tento měsíc silně předčil prodej set-top-boxů na pozemní příjem. (nejen u mě ale i u konkurence) Jednak za to může jistota příjmu a hlavně větší programová nabídka i s Novou Cinemou (tu chtěj lidi hlavně - často mám v krámu frontu na Gital kupony 200,-) Se zahájením dalšího Muxu s komerční nabídkou programů se možná prodej set-top-boxů opět zvýší, nedělám si však velké iluze. Prostě satelitní příjem prudce nabírá na obrátkách, že by nový český fenomén?

http://www.digizone.cz/aktuality/na-tchaj-wanu-se-nejvice-prodavaji-set-top-boxy/43994/

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

To je vazne maximalne zvraceny, ze takove (s prominutim) blitky (rozumejte: Nova Cinema) muzou nekoho nalakat ke koupi satelitu. Neverim vlastnim usim!!