čtvrtek 4. února 2010

Španělé zrychlí konec analogu, alespoň o několik dnů….

Španělská vláda v současné době zvažuje plán na přeložení konce analogového televizního vysílání, byť jen o několik dnů. Jde o posun z dosud platného termínu 3. dubna 2010 na 30. Března 2010.

Ministerstvo průmyslu, cestovního ruchu a obchodu je v současné době v jednání se španělskými provozovateli televizní vysílání těsně před dohodou na této změně.

Podobné aktivity v ČR skončily loni na podzim zejména z důvodů potíží dotčených subjektů kvůli uzavřeným smlouvám mezi hlavními aktéry a neochotě/nemožnosti jejich korektur. I přes to ale u nás platný Technický plán přechodu zrychlení i tak umožňuje, za určitých podmínek, když na podporu jejich splnění se nabídla i NKS (tzn. mj. například urychlení kampaně včetně participace NKS, podle TPP by v případě jiných termínů než jsou v plánu by za kampaň byl odpovědný příslušný subjekt) ČR. I přes dosavadní poměrně zdařilý postup české digitalizace neleze vyloučit dílčí potíže (podle některých novinářů spíše právní obstrukce), a to i v blízké době… Aktuální Zpráva NKS pro vládu ve shodě s dotčenými státními orgány potvrdila splnění všech zákonem určených podmínek pro vypnutí.

Žádné komentáře: