sobota 6. února 2010

DIGI na další týden

Digitalizace a informační kampaň pokračují rychlým tempem. Kromě finálové části v územní oblasti Sušice (ASO 28.2.2010) jsou v plném proudu přípravy i soutěže na dodávky pro další regiony - Jižní Čech,Ústí a brno-město.(viz také web NKS).

V nadcházejícím týdnu významně podpoří gradující informační kampaň pro vypínanou oblast Sušicka také další z médií, konkrétně privátní rádio Blaník.

Pokračovat budou i další věci, například semináře pro osoby se zdravotním postižením v dotčeném regionu ( středa 10.2.) i veřejné diskuze ve veřejnoprávním vysílání České rozhlasu (ČRo PLzeň, středa 18,00 hodin) http://www.rozhlas.cz/plzen/program?den=streda

Aktuálně je také připraven start videopořadů České televize k digitalizaci v 13dílném seriálu (včetně smluvně dohodnuté symbiózy s webem www.digitalne.tv a dalšími prvky kampaně NKS), který bude postupně informovat o jednotlivých krocích digitalizace od počátku vysílání až po vize a budoucnost digitalizace v dalších fázích.

V závěru měsíce také dojde opět na SMSky a na další aktivity v rámci komplexní kampaně. Nyní se také intenzivně řeší možnosti v rámci jednání mezi regulačním orgánem, operátory a televizemi, zda a případně které doplňkové vysílače a další budou případně dále v provozu i v digitální éře, výsledky obratem zveřejníme, dojde-li k dohodě a aktuálně je zařadíme do všech prvků kampaně.

Vláda v nadcházející fázi projedná Zprávy NKS k situaci na Sušicku i komplexní zhodnocení loňského roku s některými návrhy k řešení pro nejbližší období digitalizace v ČR. Sněmovna by se měla opět podle plánu zabývat několikrát „nestihnutou“ novelou ZEKu (středa, mimořádná schůze).

Připraveno je také mj. i vyhlášení cen dětské výtvarné soutěže ve spolupráci s DDM, mimochodem podle mého názoru proběhl demokratický výběr z množství opravdu kvalitních prácí, i v rámci Facebooku. Projekt pokračuje i s postupem digitalizace do dalších regionů, nyní aktuálně startuje v Jižních Čechách.

Podrobnosti v nadcházejícím týdnu.

Žádné komentáře: