sobota 6. února 2010

Na irské koncesionářské prostředky by na základě souhlasu EK mohli dosáhnout ve větší míře i další provozovatelé a producenti.

Evropská komise podle dostupných zdrojů z Bruselu schválila změnu tzv. Ireland’s Broadcasting Funding Scheme, tedy úpravu systému financování činnosti el. médií v Irsku. V zásadě jde o navýšení finančních prostředků, které umožňuje rozhlasovým a televizním producentům využívat prostředky rozdělením příjmů z televizních koncesionářských poplatků. Tento režim je určen na podporu výroby a vysílání kvalitních programů v rámci podpory irské kultury, kulturního dědictví, které mají být nově financovány z alokace ve výši 7% (dříve 5%) z čistých příjmů koncesionářských poplatků.

Financování může být poskytnuto i na podpůrné mediální programy k tématům, jako je přírodní a životní prostředí, historie a architektura i na další společenské a občanské projekty.

Evropská komise nyní rozhodla, že inovovaný program je zcela v souladu s pravidla státní podpory EU a pravidel hospodářské soutěže.

Žádné komentáře: