neděle 21. února 2010

Kabelovky: "Pozemské digitální vysílání pak považuji za zcela doplňkovou službu nevyrovnané kvality a s omezenou funkčností..."

Aktuálně z Klatovského DENÍKU - rozhovor s generálním ředitelem kabel. operátora RIO Média Petrem Opletalem:

"...V září jste také řekl, že zákazníky RIO Media v Klatovech je téměř 5000 domácností a - díky prodeji digitálních služeb na nově budované optické síti – další rychle přibývají. Jenže podle našich informací naopak přibývá nespokojených zákazníků, nahradit kabelovou televizi satelitním příjmem se rozhodla dokonce celá společenství nájemníků. Co děláte pro to, abyste odliv zákazníků zastavili?

Odliv zákazníků nad rámec běžného průměru jsme nezaznamenali. Někteří zákazníci snížili svou programovou nabídku, ale nové prodeje toto snížení bez problémů nahradily. Je pravdou, že modernizace naší sítě, kterou jsme svěřili klatovské společnosti INVEST TEL, se neúměrně protáhla a požadované termíny nebyly dodavatelem dodrženy. Tato společnost pro nás rovněž sítě udržuje a lokální problémy s kvalitou signálu způsobené dočasnými propojeními po dobu výstavby s tímto dodavatelem řešíme. V průběhu první poloviny tohoto roku dokončíme výstavbu optické sítě, modernizaci sítě analogové i výměnu servisní organizace, což se projeví ve stabilizaci provozu a v kvalitě signálu.

Co se týká satelitního příjmu pro bytové domy, ten – bez ohledu na mé působení v RIO Media - nemohu doporučit. Jednak cena takového řešení pro jednotlivé domy je poměrně vysoká, i když je skryta ve fondu oprav a jednotliví nájemníci ji přímo nevidí, ale především je to jednoúčelové řešení, které neumožní další služby, které lze dostat na pevné síti – připojení k internetu, podstatně bohatší programovou nabídku televize a lepší variabilitu výběru, pevnou telefonní linku za mimořádně výhodných podmínek, virtuální videopůjčovnu, Pause TV, Time Shift a další interaktivní služby. Satelit může být dobrá služba (také hodně závisí na dodavateli), ale je vhodná hlavně tam, kde není k dispozici pevná síť. Pozemské digitální vysílání pak považuji za zcela doplňkovou službu nevyrovnané kvality a s omezenou funkčností...."

Žádné komentáře: