středa 19. října 2011

Digitální kampaň jde do závěrečných fází

Dnes vláda projednala Mimořádnou zprávu NKS k ukončení analogu v nadcházejících dnech , včetně definitního konce analogu České televize na celém území. V praxi pak byly s hlavními aktéry digitalizace upřesněny aktuální změny v posledních dnech vysílání analogu a postup přelaďování mezi 31.10. a 1.11.2011.

V pondělí 24.10. dopoledne bude na stanici ČRo Olomouc mj. odvysílán pořad na téma digitalizace (pořad "Dobrá rada"). Ve středu proběhne společná tisková konference NKS spolu s ČT, ČRA a ČTÚ , cca týden před ukončením analogového TV vysílání v územní oblasti Jeseník.

Začátkem listopadu se pak uskuteční podobná akce v Ostravě, pro oblast Ostravska.

V současnosti pokračují aktivity v rámci finální fáze informační kampaně vč. specializovaných seminářů, organizovaných ve spolupráci s Klubem seniorů na Ostravsku i na Jesenicku (20. října Jeseník , Klub seniorů, Dukelská ul. , a 25. října Ostrava, Dům s pečovatelskou službou ).
V provozu jsou info střediska pro osoby se zdravotním postižením včetně projektu osobní asistence, a i nadále také digihlídky a další prvky kampaně.

Současně jsou upřesňovány další kroky pro zbývající oblasti připravované k vypnutí analogu, kde byly provedeny základní průzkumy pro doplánování a efektivní nastavení již poslední etapy infokampaně.

Žádné komentáře: