neděle 24. ledna 2010

Digitální zima (leden a únor )

Po jedné z mála konferencí v poslední době na téma digitalizace, která proběhla v uplynulém týdnu ( a po desítkách podobných akcí v minulosti...), je obecně zřejmé, že digitalizace se vydala na standardní cestu v "běžném provozu". I přes aktuální klid nelze vyloučit potenciální potíže (v zákulisí se jich jako hrozba objevuje hned několik...), nejen ty provozní a běžné, ale i "právní". I proto je velmi důležité, aby se podařilo na podruhé dotáhnout potřebné legislativní úpravy(ZEK), a to i přes fakt nedostatku času v době končícího mandátu současné Poslanecké sněmovny.

Kampaň na Sušicku mezitím přechází do finálních fází a gradace před únorovým vypnutím. Výsledky průzkumů , které jsou součástí právě dokončené Zprávy NKS pro vládu, jsou pozitivní i přes fakt, že jde o geograficky i jinak z ohledu kampaně náročný region, byť relativně malý co do počtu "vypnutím zasažených" obyvatel. V úterý zasedne NKS , která projedná kromě souhrnné Zprávy NKS za rok 2009 i další aktuální informační Zprávu pro vládu o stavu před vypnutím na Sušicku (ASO 28.2.2010). V běhu jsou přípravy veřejných soutěží na letošní rok, včetně komplexní mediální části, a to v souhrnu za všechny dotčené oblasti.

Koncem února (cca 18.2.) proběhne mezi řadou rozhlasových a dalších diskuzí také tradiční tisková konference v Sušici.

Pomalu končí vyhodnocení dětské výtvarné soutěže na téma digitalizace pro oblast Sušice na http://www.facebook.com/digitalizace a od února bude vyhlášeno další kolo pro Jižní Čechy. Na jihočeský region se pomalu přesouvá pozornost při přípravách regionální části celkové kampaně. Celá oblast již má za sebou více než 1,5 roku vysílání veřejnoprávního multiplexu a půl rok s vysíláním dalších komerčních digitálních sítí.

Na jaře proběhne pak mj. i další ročník konference a setkání zástupců komunální a regionální sféry ISSS v H.Králové i za aktivní účasti NKS , prezentace i tradičního diskuzního bloku.

http://www.ct24.cz/media/78420-digitalni-signal-ct-prijima-95-procent-divaku/
http://www.radiotv.cz/p_tv/a_tv/nks-dostala-cenu-za-neutralitu-statni-digikampane/
http://www.ceskamedia.cz/article.html?id=318586
http://www.ceskamedia.cz/article.html?id=318276
http://www.digizone.cz/aktuality/koordinator-duspiva-prevzal-cenu-za-neutralni/

Videa zde, tady (ČT), i jinde

Diskuze:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/210411058340119-ekonomika-ct24-a-studio-burza/
od času 10,30,

Žádné komentáře: