pondělí 2. března 2009

26.zasedání NKS

proběhne ve středu 4.března. Na jednání se kromě průběhu a dalších projektech informační kampaně bude řešit především návrh rozpočtu účtu na digitalizaci, předložený v alternativách Českou televizí. Návrh reaguje na celkový vývoj a aktualizované příjmy zvláštního účtu i na některé nové skutečnosti, současně zajišťuje dostatečné krytí pro potřeby výstavby veřejnoprávního multiplexu i samotné informační kampaně, včetně projektů pro specifické skupiny obyvatel a institucí. V této souvislosti se v tomto týdnu uskuteční několik specifických seminářů, resp. jejich pokračování s příslušnými regionálními koordinátory. Akce probíhají za součinnosti Národní rady osob se zdravotním postižením i s Asociací poskytovatelů sociální služeb ČR.

Na NKS se bude také mj. projednávat i aktuální stav legislativních návrhů, které jsou na pořadu projednávání v PSP a které v mnoha případech mají významný vliv i na digitální vysílání (včetně návrhů iniciovaných NKS). V uplynulých dnech pokročila dosavadní spolupráce a konzultace například i se zástupci Českého rozhlasu o připravovaných legislativních změnách.

Pokračují práce na situační Zprávě o digitalizaci pro vládu a na jednání jde i návrh na aktualizovanou podobu spolupráce s DIGIKOALICÍ.

Žádné komentáře: