čtvrtek 6. listopadu 2008

Digitální D- BOOK brzy i u nás

Technická skupina Národní koordinační skupiny pro digitální vysílání v ČR (NKS) je po více než roce příprav a jednání hlavních firem na českém trhu ve finále s přípravou tzv. D-booku pro digitální televizní vysílání. Nebližší schůzka pracovní skupiny NKS, kterou vedena předseda ČTÚ Dr.Pavel Dvořák, proběhne v příštím týdnu.

D-BOOK v ČR:
Dokument je navrhován jako „dobrovolný“ a obecně všemi hlavními subjekty akceptovaným materiálem , který mj. shrnuje minimální požadavky kladené na přijímací zařízení, jejichž prostřednictvím jsou koncovým uživatelům poskytovány služby v sítích elektronických komunikací zajišťovaných s využitím systému DVB-T.

Pro účely tohoto dokumentu se přijímacím zařízením rozumí set-top-box (STB), integrovaný digitální TV přijímač (IDTV) nebo externí zařízení umožňující využívat služby poskytované v síti DVB-T prostřednictvím stolního nebo přenosného osobního počítače.

Minimální požadavky jsou vyjádřeny prostřednictvím definovaných technických parametrů. Dokument uvádí některé klíčové informace, které mohou být vodítkem výrobcům případně dovozcům přijímacích zařízení při volbě technického řešení umožňujícího splnění minimálních požadavků kladených na přijímací zařízení podle tohoto dokumentu.

Žádné komentáře: