čtvrtek 28. února 2008

Novinky v digitálním světě - i asijské země stihnou switch off do roku 2012, i dříve

Peru se rozhoduje o digitálním standardu pro TV
Tým Univerzity UPC podal Ministerstvu dopravy a spojů státu Peru podrobné informace o možnostech jednotlivých technologických standardů pro digitální televizní vysílání. Ministr rozhodne o třech nabídnutých variantách: ATSC, ISDB-T a DVB-T. Jak je známo latinská Amerika zatím dává přednost japonskému systému.(Zdroj: Living in Peru)

Azerbajdžán zahájí televizní vysílání v DVB-T v letošním roce, do roku 2011 pokryje 90% obyvatel.
Podle agentury APA informoval ředitel ázerbajdžánské společnosti Teleradio Aflatun Šarifov investice do nových přenosových technologií, které umožní od poloviny roku 2008 digitální terestrické vysílání TV. Mělo by jít o státní AzTV a ITV (Public TV) spolu s privátními kanály ATV, ANS a Lider TV Celý přechod by měl být dokončen v rámci 3 fází nejpozději do roku 2015. V roce 2011 bude digitálním terestrickým signálem pokryto území s 90% obyvatel ( do roku 2010 70%). Testy v DVB-T probíhají už od roku 2004.(Today.Az)

Korejský zákon o digitalizaci
Korejský ministr informatiky a komunikací oznámil , že Národní shromáždění odsouhlasilo nový zákon o digitálním vysílání, které by mělo plně nahradit analog do roku 2012. Návrh zákona byl v počátku přijat v loňském roce resortními ministry ve spolupráci s Výborem pro rozvoj digitálního vysílání. Obsah zákona přináší mj. významnou liberalizaci podmínek pro vysílání a omezuje dosavadní přísná regulační pravidla a současně počítá s určitou podporou celého procesu. Zákon bude platit od června 2008. (Korea.net)

Žádné komentáře: