neděle 3. února 2008

Místo slíbeného „spojování a konsensu“ prezidentský kandidát již teď rozdělil koalici, politiky a podle „průzkumů“ i společnost

Ze závěru kampaně, která je dle očekávání již vedena převážně v negativní náladě a při které jde evidentně více o jiné věci než o kandidáty samotné, mám pocit, že očekávané novum zas tak moc nepřinesla. Výjimkou je snad asi jen pozitivistická rétorika, povrchnost, heslovitost a zkratkovitost zámořského způsobu vedení kampaně ( a možnost vzniku nějakého „nového“ uskupení se s zpravidla již známými lidmi pro příští volby). I přes masivní zapojení mediálních odborníků je vidět mnoho rozporů a protichůdných věcí, které by se při dobře vedené kampani asi stát neměly. Osobně má pak například dojem, že i přes slíbené „spojování a konsensu“ prezidentský kandidát dosáhl již teď pravého opaku a významně rozdělil koalici, politiky a podle „průzkumů“ i společnost.

A pak už mnoho drobností, například když zástupci jedné strany tolik stáli o to ,aby debatu kandidátů vedl Václav Moravec - a reálný průběh nedělní debaty: "...Moderátor pořadu Václav Moravec se dostal do sporu s Topolánkem a Paroubkem. Topolánek pochyboval o smyslu diskuse. "Je to běžné v zahraničí," bránil se Moravec. Následně Paroubkovi vadilo, že nedostal slovo a vyhrožoval, že odejde. "Můžete klidně jít, je to vaše rozhodnutí," reagoval moderátor. Paroubek vyhrožoval odchodem ještě několikrát. "Není to dnes pod vaším vedením moc zajímavé," uvedl na Moravcovu adresu Paroubek. Topolánek se druhé poloviny debaty vůbec nezúčastnil..."
A také na I-dnes nebo zde (již z naznačením dalších „vedlejších efektů“ na média, uvidíme také, zda se někdy v blízké době naplní i některé „zaručené zprávy“ o přestupech některých moderátorů, včetně V.Moravce)

Žádné komentáře: