sobota 3. května 2014

Britové mají aktuální Strategii využití kmitočtového spektra



Zatímco v ČR se ještě  dokončuje vypořádání veřejné konzultace k návrhu Strategie využití kmitočtového spektra, po kterém bude následovat meziresortní připomínkové řízení a poté projednání ve vládě (cca červen 2013), ve Velké Británii již regulátor OFCOM zásady plánu zveřejnil (pdf). 

Vypořádání veřejné konzultace je zde

Ofcom vydal  dokument s platností na 10 let. V materiálu je mj. i rozšířená možnost sdílen některých pásmech spektra, jakož i zvýšení sdíleného přístupu ke spektru mezi různými uživateli  spolu s tzv. re- purposingem.   

Jako důležité se jeví  zachování platformy DVB-T jako jedné ze 6 hlavních strategických priorit. Konvergovaný regulační úřad doslova uvádí, že je  v současné přesvědčen, že platforma DVB-T  je nejvhodnější způsob poskytování univerzální a volně dostupné vysílací služby a bude to brát v úvahu při kmitočtovém plánování.


K budoucnosti mobilních a datových služeb vydal OFCOM ve stejné době The future role of spectrum sharing for mobile and wireless data services -Licensed sharing, Wi-Fi, and dynamic spectrum access

Žádné komentáře: