pondělí 14. prosince 2015

Francie má nový digitální rozhlasový plán



Francouzský regulační orgán CSA oznámil nový národní plán zavádění digitálního rozhlasu ve Francii. 
Francouzskýkonvergovaný regulátor CSA zveřejnil nový  časový harmonogram pro zavedení zemského digitálního rozhlasového v celé  Francií. Na svém plenárním zasedání dne 9. prosince 2015 Conseil supérieur de l'Audiovisuel (CSA) odhalil časový plán na využití více než 40 digitálních kmitočtových  přídělů a 100 lokálních alotmentů. Jde o poměrně zásadní krok, byť s větší mírou opatrnosti (rozuměj "pomalosti") než někteří pozorovatelé očekávali. Plán je rozvržen na 8 let až do roku 2023.



Tento krok uvítala například Aliance pro digitální rozhlasové vysílání  i další subjekty podporující digitální rozhlas ve Francii. Asociace společně s menšími provozovateli digitálního rozhlasu by uvítal spíše zrychlení než riziko „dvourychlostního“ přechodu na rozhlasový digitál.




 


















Aliance ("L'Alliance pour la Radio Numérique Terrestre" - Aliance pro digitální rozhlasové vysílání, sdružující další skupiny  SIRTI, SNRL či WorldDMB, byla vytvořena v říjnu 2014) navrhuje předložit "zrychlující" aktualizaci tohoto plánu již na počátku roku 2016.


Text je, po vypořádání letní veřejné konzutace, v PDF a ve francouzštině zde

Žádné komentáře: