pátek 23. října 2015

MV a ICT unie založí akční skupiny pro rozvoj telekomunikací a ICT v rámci státní správy

Vznik nového státního podniku ze současného odštěpného závodu ICT služby České pošty, režim tzv. in-house zakázek pro resort vnitra a rozvoj přístupových sítí nové generace – to jsou klíčové oblasti, o kterých při pracovní snídani diskutovali ve středu 21. října 2015 zástupci Ministerstva vnitra a ICT unie.   

Ministerstvo vnitra, jak uvedl Miroslav Tůma, ředitel odboru kybernetické bezpečnosti a koordinace ICT, podpořilo rozvoj dialogu s komerčním sektorem reprezentovaným právě ICT unií. Ta požaduje upřesnění kompetencí ministerstva i nového státního podniku v rámci eGovernmentu.
 
Obě strany se shodly na tom, že je třeba založit akční skupiny, které se budou dále zabývat nevyjasněnými otázkami. Pro oblast nového státního podniku a tzv. in-house budou koordinátory Jan Přerovský, ředitel odštěpného závodu ICT služby České pošty, a Vlastimil Palata, místopředseda představenstva společnosti AutoCont. Akční skupinu pro oblast telekomunikací bude za Ministerstvo vnitra koordinovat Alan Ilczyszyn.
 
První jednání akčních skupin proběhne podle předpokladů na začátku listopadu 2015.
P.,S. Diskuze ke státnímu podniku třeba zde.

Žádné komentáře: