pátek 23. října 2015

Kompetenční dohoda nad koordinací a finanční podporou rozvoje broadbandu

Aktuální tiskové informace potvrzují obrat s řešením poslední dobou medialzovaného sporu...
Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek  jednal  v závěru týdne s premiérem Bohuslavem Sobotkou a ministrem vnitra Milanem Chovancem o dalším postupu při digitalizaci státní správy. MPO vnímá tuto problematiku jako velmi důležitou. Podpora vysokorychlostních sítí souvisí nejen s dalším rozvojem podnikatelského prostředí u nás, ale i se snazším přístupem domácností a institucí k vysokorychlostnímu internetu. "Jsem rád, že jsme se na dnešním jednání posunuli dále a naše vzájemná spolupráce na řešení digitalizace získala konkrétní obrysy," uvedl po jednání ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. 


MPO od počátku koordinuje proces vzniku Národního plánu rozvoje sítí nové generace, který je ve stádiu finalizace a do konce roku bude hotov. "Učiníme vše pro to, aby mohly být z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost čerpány prostředky na výstavbu vysokorychlostní infrastruktury co nejdříve," uvedl ministr Mládek.


MPO nijak nerozporuje zřízení jednotného informačního místa ve správě Ministerstva vnitra, které je zcela v souladu s platnou legislativou za předpokladu, že bude zachována zákonná působnost národního regulátora, kterým je Český telekomunikační úřad. Ten by měl mít i nadále na starost mapování pokrytí území ČR vysokorychlostní síťovou infrastrukturou.

Žádné komentáře: